Alkotó-és Kézműves foglalkozások

Gyermekfelügyelettel egybekötött alkotótevékenységek révén ( mint  a  rajzolás,  festés, gyurmázás, építés) fejlesztjük az észlelést, tapintást, a szem és  a  kéz  koordinációját,  a  finommotorikai  mozgást, az  önkifejezést,  az  alkotó-kedvet.

A kreatív, alkotó játékokkal való elfoglaltság közben a gyermekek betekintést nyernek az alkotás örömébe, a művészetekből kapnak ízelítőt, bátran szárnyalni engedhetik fantáziájukat, szerencsésen találhatnak maguknak egy kedvenc időtöltést, mellyel a későbbiekben is kikapcsolódhatnak.

❗️LEGÚJABB lehetőség GYEREKEKNEK
Művészetpedagógiai foglalkozásunk ❗️

Oktató: Zalaveczki Zita festőművész

RÉSZLETEKRŐL itt olvashattok 👇👇👇👇

Élménynyújtás, pozitív élmények a tevékenységek során, tehetséggondozás.

A gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve, egy olyan komplex művészeti program életre keltése, mely hétről hétre elősegíti a gyerekek fejlődését, és egyben örömforrás minden résztvevő számára.

Minden területre kiterjedő képességfejlesztő, alkotó tevékenykedés a gyermekek magabiztos tudásának elősegítéséhez. Matematikai tapasztalatok szerzése játékosan, környező világ megismerése, mozgásfejlesztés, finommotorika, kreativitás fejlesztése, beszédértés, beszédészlelés fejlesztése, téri orientáció fejlesztése, ritmus érzék fejlesztése, problémamegoldó gondolkodás elősegítése.

A foglalkozásokat azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik szeretnek játszani! , kreativitásukat szívesen tennék próbára.

A tevékenységek felépítése lehetőséget ad arra, hogy azok a gyerekek is aktívan részt vegyenek, akiknek nem a ceruza a kedvenc barátjuk! A képzőművészeti alkotásokat „játékforrásként” tekintjük, így mindenki megtalálhatja azt a területet, tevékenységi formát, ami számára vonzó.

A megfelelően kiválasztott művészettartalommal támogatjuk a kreatív ötleteket, ösztönözzük az önálló alkotó munkát. Törekszünk a jó minőségű eszközök használatára, hiszen ez befolyásolja az alkotó folyamatot, a végeredményt, és így a gyerekek tevékenységhez való viszonyát.

Szeretettel várunk mindenkit a MOSOLY-SZIGETRE 🥰

A weboldal a felhasználói élmény megtartásának érdekében sütiket (cookie-kat használ)